KATEGORIJE

EU tjedan valorizacije znanja

20.04.2021. / vijesti / eu projekti

Europska komisija zajedno s velikim brojem ministarstava (područja obrazovanja, znanosti, okoliša, gospodarstva, prometa, energetike) osam zemalja članica Europske unije organizira EU Knowledge Valorisation Week kojim će se prikazati najbolje prakse i alate Europe s ciljem poticanja korištenja rezultata istraživanja od koristi za cijelo društvo.

Događaj će povezati dionike diljem Europe i potaknuti dijalog i razmjenu znanja. Povećanje kapaciteta i vještina za valorizaciju znanja u Uniji presudno je za ubrzanje upotrebe znanstveno utemeljenih rješenja i izuma za oporavak te zelenu i digitalnu tranziciju.

Bit će održano niz webinara, a tjedan će završiti panel diskusijom tijekom koje će se raspravljati o tome što možemo naučiti iz trenutne krize u smislu kombiniranja slobodnog protoka rezultata istraživanja sa strateškim i ekonomskim interesima u Europi.

Događaj će se održati virtualnim putem od 27. do 30. travnja 2021. godine. Svi webinari moći će se pratiti uživo, a snimke će biti dostupne na Knowledge Valorisatio platformi.

Program događanja je dostupan na poveznici.
Sudjelovanje na događaju je besplatno, a više informacija o registraciji možete pronaći na poveznici.

Skip to content