KATEGORIJE

Institucijska suradnja Sveučilišta u Rijeci, Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Jadran galenskog laboratorija

01.07.2021. / vijesti / o sveučilištu

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održan je radno–protokolarni sastanak s upravom Farmaceutsko-biokemijskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s temom ostvarene suradnje na pokretanju studija Farmacije na Sveučilištu u Rijeci, za koji se dopusnica Ministarstva znanosti i obrazovanja uskoro očekuje. Sastanku su prisustvovali dekanica izv. prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, prodekanica za znanost i istraživanje izv. prof. dr. sc. Zrinka Rajić i prodekan za poslovanje i financije izv. prof. dr. sc. Ivan Pepić.

Pozivu rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i prorektorice za studije, studente i osiguravanje kvalitete prof. dr. sc. Marte Žuvić odazvali su se i predsjednik Upravnog odbora Jadran galenskog laboratorija, Ivo Usmiani, mag. pharm. te glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić, MBA, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Goran Hauser, pročelnica Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović te prof. dr. sc. Jasminka Mršić Pelčić i prof. dr. sc. Dinko Vitezić s Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Na susretu je istaknuta važnost dobre međuinstitucijske suradnje koja je bila prisutna od samog pokretanja procedure osnivanja studijskog programa Farmacije, kao i na planiranju i provođenju zajedničkih znanstvenih i primjenjenih istraživanja te jačanju ljudskih potencijala svih uključenih partnera.

U radnom dijelu sastanka potpisan je Ugovor o reguliranju međusobnih prava i obveza između Farmaceutsko-biokemijskog  fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskog fakulteta u Rijeci i Odjela za biotehnologiju, nakon čega je uslijedio posjet proizvodnom pogonu Jadran galenskog laboratorija i obilazak Muzeja farmacije.

Skip to content