KATEGORIJE

Filologija mora i poetika otočnosti

27.03.2023. / vijesti / sveučilište i društvo

Predavanje Filologija mora i poetika otočnosti ili kome zvono zvoni održat će u Sveučilišnoj knjižnici doc. dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam na  Veleučilištu  Bernays  u Zagrebu u petak, 31. ožujka 2023. u 17 sati (Dvorana Izložbe Glagoljica, Dolac 1).

Doc. dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam na  Veleučilištu  Bernays  u Zagrebu, kreirala je model kako se kroz čaroliju mora i određenu poetiku može uzdići doživljaj mora i postati snažan resurs za kreiranje doživljaja na Kvarneru i izvan turističke sezone, a koji će predstaviti na predavanju u Sveučilišnoj knjižnici 31.ožujka 2023. kao simboličan početak proljeća, koje počinje 20. ožujka 2023. godine.

Filologija je po svojoj definiciji u širem smislu proučavanje jezika, književnosti, pisanih spomenika i narodnih običaja. Tako filologija mora postaje svojevrsna platforma za doživljajno umrežavanje kroz posebne oblike turizma i storytelling. Ističe se poveznica posebno kroz književni i filmski turizam, astronomski turizam, ali i kreativnu industriju, gdje kroz izvedbene umjetnosti, pjesme i glazbu inspiriranu morem postaje dodana vrijednost za posebno iskustvo i doživljaj.

Skip to content