KATEGORIJE

Fond za studente pogođene potresom

28.05.2021. / vijesti / studenti

Senat Sveučilišta u Rijeci je u siječnju ove godine donio odluku o osnivanju Fonda za pružanje pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci, koji dolaze iz područja pogođenih potresima.

Prvi javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima, objavljen je u ožujku te je odlučeno da se dodijeli 30 isplata po 3.500 kuna pa je u prvome krugu dodijeljeno 105.000 kuna.

S obzirom na to da je u Fondu ostalo neutrošenih sredstava te pretpostavku da se u prvom krugu nisu javili svi potencijalni primatelji ove pomoći, odlučeno je da se u travnju raspiše drugi krug javnog poziva, kako bi se pomoglo što većem broju studenata i njihovim obiteljima.

U drugome je krugu dodijeljeno 75 isplata, također po 3.500 kuna.

S obzirom na to da je pojedinačni iznos pomoći temeljem oba javna poziva određen u jednakom iznosu svim studentima, neovisno o stupnju oštećenja objekata koji su njihovo prebivalište te da je to omogućio neraspoređeni financijski potencijal Fonda, odlučeno je da se studentima prijaviteljima iz oba poziva (osmero studenata), čiji su objekti prebivališta u potpunosti neupotrebljivi (crvena naljepnica) dodjeli dodatni iznos jednokratne financijske pomoći u iznosu od 2.500 kuna.

Time je u drugome krugu dodijeljeno 83 pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz potresom pogođenih područja u ukupnom iznosu 282.500 kuna.

Ukupno je u prvome i drugome krugu dodijeljeno 387.500 kuna pomoći.

Isplate su izvršene na žiro-račune studenata.

Neraspoređena sredstva Fonda koristit će se za financiranje ostalih oblika pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja stradalih potresom.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI