KATEGORIJE

Galerija SKC: Sajam studentskih radova

31.05.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

Ovaj petak, 2. lipnja, od 15 do 20 sati pozivamo sve ljubitelje umjetnosti, kao i one koji će to tek postati, u Galeriju SKC na Sajam studentskih radova. Zakačite se za umjetnost, zakačite umjetnost…

Sajmom radova, koji se već tradicionalno održava u Galeriji SKC, spajamo ljubitelje umjetnosti i studentice i studente umjetnosti koje predstavljamo riječkoj publici. Svoje najbolje radove izlaže čak 25 autora i autorica koje smo izvukli iz njihovih ateljea da ožive u našoj galeriji. Na izložbi će biti prezentirani različiti radovi i rukotvorine – od slikarskih i kiparskih radova, crteža i grafika pa sve do printeva, tekstila, torbi i odjeće.
Cilj je izložbe povećanje vidljivosti studentskih radova u lokalnoj zajednici te povezivanje APURI studentica i studenata sa širom javnosti. Tijekom jednodnevnog događaja izlagačice i izlagači će prikazati svoje radove, povezati se s građankama i građanima te potencijalno stvoriti prostor za buduće suradnje.

Studenticama i studentima prilika je ovo i za stjecanje praktičnog iskustva, razvoja prezentacijskih vještina, dok će se javnosti prezentirati prednost unikatnog umjetničkog rada u odnosu na komercijalni proizvod.

SAJAM STUDENTSKIH RADOVA Petak, 2. lipnja 2023. od 15 do 20 sati
Galerija SKC (Kružna ulica 6, Rijeka)

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže cjelodnevnom događanju, upoznaju se s radom studentica i studenata te se zakače za umjetnost.

Sajam studentskih radova – Insta profil

Više na skc.uniri.hr

Sajam je dio programa kojim se obilježava 10 godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci.

Skip to content