KATEGORIJE

Galerija SKC: “Slavenski diptih” – izložba i premijera kratkog filma

04.04.2024. / vijesti / umjetnost i kultura

“Slavenski diptih” otkriva bogatstvo slavenske mitologije kroz radove dviju mladih umjetnica.

Ana-Maria Jurić predstavlja svoj vodič kroz slavenska mitološka bića pod nazivom “Čudnovate beštije i gdje ih pronaći”. Kroz deset ilustracija, autorica nas uvodi u svijet štriga, Baba Jaga, drekavaca i drugih mitskih stvorenja.

Anđela Brzaj svojim kratkim igranim filmom “Kikimora” donosi jedinstvenu interpretaciju slavenskog duha. Kroz kombinaciju stvarnosti i nadnaravnog, Anđela stvara priču koja pobuđuje pomutnju među likovima, ali među gledateljima.

Obje umjetnice svježe su alumnice Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a kroz svoje radove prenose naslijeđe slavenske kulture na suvremen i inspirativan način stoga pozivamo sve ljubitelje slavenske mitologije, kao i one koji će to tek postati, da posjete ovu izložbu i zarone u svijet mitologije. Otvorenje izložbe će se održati u petak, 5. 4. 2024., s početkom u 19 sati kada će uslijediti i prvo prikazivanje filma “Kikimora”. 

Izložba i film, koji je sastavni dio izložbe, mogu se pogledati do 13. travnja 2024., radnim danom i subotom od 17 do 20 sati (Galerija SKC, Kružna 6, Rijeka).

Film Kikimora rezultat je studentskog projekta kojeg je sufinancirao Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci možete pratiti na službenim stranicama:

WEB: skc.uniri.hr

FB: skc.rijeka

IG: skc.ri

Skip to content