KATEGORIJE

Poziv na glasovanje u okviru 1. nacionalnih konzultacija za znanstvene menadžere

07.11.2023. / vijesti / eu projekti

Prvi krug nacionalnih online konzultacija za znanstvene menadžere ušao je u završnu fazu. U konzultacije, pokrenute u okviru EU projekta RM Roadmap, uključeni su znanstveni menadžeri iz 40 zemalja diljem Europe kako bi dali svoj doprinos na temu trenutnih aktivnosti i sustava podrške znanstvenom menadžmentu u njihovim zemljama. Ovo je jedinstvena prilika da se mišljenja i stavovi znanstvenih menadžera pretvore u dokumente koji će biti upućeni donosiocima odluka pri Europskoj komisiji.

Po definiciji, znanstveni menadžment obuhvaća stručnjake koji na znanstveno-istraživačkim institucijama pružaju aktivnu podršku znanstvenicima pri prijavi i provedbi međunarodnih kompetitivnih znanstvenih i inovacijskih projekata, bilo da je riječ o podršci u pisanju projekata, financijskim pitanjima, IPR-u, transferu znanja, komunikaciji znanosti, etičkim pitanjima, data managementu, inovacijama, provedbi projekata i brojnim drugim zahtjevima koje pred institucije postavlja Europska komisija.

Temeljem komentara zaprimljenih tijekom prvih online konzultacija za znanstvene menadžere, održanih tijekom listopada putem EARMA platforme, pripremljen je zajednički dokument koji odražava trenutno stanje znanstvenog menadžmenta u Hrvatskoj i izazove s kojima se znanstvene menadžerice i menadžeri susreću te vas pozivamo na sljedeći korak.

Naime, potrebno je glasati za pripremljeni dokument.

KAKO?
Najjednostavniji način za to jest da se ulogirate na stranici EARMA-e te u glavnom izborniku odaberete RM Roadmap Groups. Na toj podstranici pronaći ćete grupu Croatia te nakon ulaska u grupu odabirete Polls gdje možete pročitati dokument i možete ga podržati, ne podržati ili ostati suzdržani (Support, Don’t support i Abstain).

Glasovanje je otvoreno do petka, 17. studenog 2023. Pozivamo znanstvene menadžerice i menadžere Sveučilišta u Rijeci na aktivno sudjelovanje!

Ukoliko još nemate svoj profil na platformi, i dalje se možete priključiti, postupak je jednostavan i ne oduzima puno vremena, a registrirati se možete na ovoj poveznici i priključiti grupi Croatia. Više informacija o nacionalnim konzultacijama moguće je pronaći na poveznici. Dodatno, za sva pitanja možete se obratiti i RM Roadmap ambasadoricama za Republiku Hrvatsku Ani KljučarićIvani VukaLei Perinić i Martini Kožul Kolarić.

Skip to content