KATEGORIJE

Godišnji sastanak YUFE Mreže u Bremenu

08.10.2021. / vijesti / yufe

Mladi, inovativni i jaki u istraživanju: 10 sveučilišta i 4 neakademska partnera oblikuju europsko sveučilište YUFE (Mlada sveučilišta za budućnost Europe).

Povodom obilježavanja 50. obljetnice Sveučilišta u Bremenu, godišnji sastanak YUFE Mreže, tzv. YUFE Town Hall, održava se u Bremenu 13. i 14. listopada 2021. Osim predstavnika svih sveučilišta iz Mreže, sastanku će prisustvovati i politički predstavnici iz svih YUFE regija, a sve sudionike pozdravit će i gradonačelnik Bremena dr. Andreas Bovenschulte i senatorica za znanost dr. Claudia Schilling.

„Vrlo smo sretni što naši partneri dolaze u Bremen na proslavu naše 50. obljetnice i što se konačno možemo vidjeti uživo nakon dugog razdoblja digitalne komunikacije”, kazao je rektor Sveučilišta u Bremenu prof. dr. sc. Bernd Scholz- Reiter. „YUFE je već pokrenuo proces oblikovanja europskih sveučilišta u narednim godinama. Zajedno možemo obrazovati mlade ljude koji razmišljaju i žive na europski način na naših deset sveučilišta.”

Predsjednik YUFE Mreže prof. dr. sc. Martin Paul, sa Sveučilišta u Maastrichtu, dodaje: „YUFE se zalaže za radikalnu promjenu u visokom obrazovanju. Naš je zajednički cilj uspostaviti europsko sveučilište koje je mlado, neelitističko, otvoreno i uključivo. Radujemo se poticajnoj razmjeni ideja u Bremenu sa svim partnerima i političkim predstavnicima.”

Razmjena ideja između YUFE partnera i političkih predstavnika
Sastanak u Bremenu s oko 60 sudionika održava se u okviru velikog YUFE godišnjeg sastanka. Ovo je prilika da se čelnici i predstavnici sveučilišta sastanu uživo i razgovaraju o temama koje inače nisu u fokusu YUFE-a. Ove godine sastanku će prisustvovati i gradonačelnici svih gradova YUFE sveučilišta, čime se želi učvrstiti veza između akademskog svijeta i šire (gradske) zajednice.

Prvi ovakav sastanak održan je u siječnju 2020. na Sveučilištu u Maastrichtu, a zbog pandemije u zimskom semestru 2020./21. sastanak je organiziran u virtualnom obliku.

Program ovogodišnjeg sastanka nalazi se ovdje.

Skip to content