KATEGORIJE

Gradom je „potekla“ Rijeka tehnologije

31.01.2023. / vijesti / transfer znanja

Kao jedna od brojnih manifestacija kojima će se tijekom 2023. godine obilježiti 50. obljetnica Sveučilišta u Rijeci, od 30. siječnja do 4. veljače 2023. godine održava se manifestacija „Rijeka tehnologije“ koju sinergijski organiziraju Sveučilište u Rijeci sa svojim sastavnicama: Tehničkim fakultetom, Građevinskim fakultetom, Pomorskim fakultetom, Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija, Fakultetom za matematiku, Fakultetom za fiziku i Centrom za mikro- i nanoznanosti i tehnologije te u suradnji s Centrom tehničke kulture i Domom mladih Rijeka.

Program prvog dana manifestacije započeo je na sveučilišnom Kampusu, radionicama za učenike nižih razreda osnovne škole u organizaciji Građevinskog fakulteta, Fakulteta za matematiku, Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija, Fakulteta za fiziku i Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije, uz otvorenje izložbe „Pogled u nanosvijet“ Fakulteta za fiziku i Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije, a nastavio se u Gradskoj vijećnici znanstveno-popularnim predavanjem Zorana Vakule: „KLIMAmo se zajedno“ (pogledajte video).

„Rijekom tehnologije“ će učenici, studenti i građani Rijeke imati priliku upoznati se s radom riječkih visokoškolskih i drugih obrazovnih institucija na ovome polju. Kroz zanimljiv i sveobuhvatan program manifestacije kroz čak tjedan dana, šira će javnost tako imati priliku vidjeti kako ustrajan, predan i, često, timski rad edukatora te mladih i iskusnih znanstvenika dovodi do impresivnih rezultata i razvoja naprednog te gospodarski prosperitetnog društva, ali i da svi zajedno damo doprinos razvoju Rijeke i regije kao pametnih, održivih i uključivih središta RH i šire europske regije.

Na popularna predavanja, radionice i obilaske laboratorija tehničkih fakulteta pozvani su svi, od najmlađih do najstarijih građana.

Letak i raspored događanja dostupan je na poveznici, a detaljnije informacije o programu i prijavama na radionice dostupne su na poveznicama:

Skip to content