KATEGORIJE

Granice umjetnosti – razgovor u Galeriji SKC

10.03.2023. / vijesti / umjetnost i kultura

U ponedjeljak, 13.3.2023., od 17 sati u Galeriji SKC razgovaramo o emocionalnim manipulacijama i nasilju u kreativnim industrijama i umjetnosti. Razgovaraju psihologinje Lorena Zec (SOS) i dr. sc. Jasminka Juretić (SSC UNIRI), uz moderiranje Katarine Erak, studentice psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Razgovor je namijenjen prvenstveno studentskoj populaciji, ali i široj publici.

Granice umjetnosti – emocionalne manipulacije i nasilje u umjetnosti

Lorena Zec, ispred udruge SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava te dr. sc. Jasminka Juretić, ispred Sveučilišnog savjetovališnog centra progovaraju o nasilju u svijetu umjetnosti.

Kako postaviti granice u umjetnosti i kako prepoznati različite oblike uznemiravanja i nasilja u kreativnoj industriji? Kakva ponašanja prelaze granicu i što raditi kada nam autoritet izaziva nelagodu te ometa rad i učenje? Kako postaviti granice u umjetnosti?

Razgovorom će se zatvoriti i skupna izložba APURI studentica „Što radiš, ženska glavo?“ te zaključiti sedmodnevni umjetničko aktivistički program Studentskog kulturnog centra povodom Dana žena.

Skip to content