KATEGORIJE

Impulse festival kreće s Kampusa – cjelodnevnim studentskim programom Day Zero

18.04.2024. / vijesti / umjetnost i kultura

Ovogodišnji glazbeni Impulse festival otvaramo u studentskoj režiji i to na Kampusu. SKC tim je za ponedjeljak, 22. travnja 2024., složio 12 sati programa koji glazbu dovodi na očekivana i manje očekivana mjesta na Kampusu. Osim glazbe uz studentske DJ-e, svirku na gitarama i klaviru pa i u liftu, očekuje nas i druženje s riječkim glazbenicima, oslikavanje klupica, nagradne igre, kutak povodom Dana medijske pismenosti i predah uz meditaciju. Ulaz slobodan, prijave u tijeku.

DAY ZERO cjelodnevni program (22. 4. 2024.)

Disco lift od 8 do 16 @ FFRI
Recimo samo da će ovaj dan biti veselo na Filozofskom fakultetu i da ćete glazbu moći pronaći na neuobičajenim mjestima, ali i da vam put do predavanja neće biti dosadan!

Piano spot od 10 do 12 @ FFRI
Odlučili smo probuditi uspavani glasovir u atriju Filozofskog fakulteta i pozivamo vas da zasvirate! Od 10 sati nastupit će Katarina Jureša, studentica Filozofskog fakulteta, ujedno i kantautorica koja djeluje pod umjetničkim imenom Kateriana, a izvesti će izabrana autorska djela i autorske pjesme u instrumentalnoj klavirskoj verziji. Nakon nje Piano spot prepuštamo Janku Iskri, studentu Tehničkog fakulteta, a do kraja dana za glasovirom očekujemo čuti još studenata, profesora, djelatnika, … iznenadite nas!

Music corner od 12 do 20 @ SC terasa
Na terasi ispred restorana Kampus promotivni je štand Impulse festivala uz koji se družimo, nudimo razne nagradne igre i sve festivalske detalje dok uživamo u glazbi. DJ-ira The Usual Suspects u studentskom sastavu Sven Mišković i Tomislav Belović, svira i pjeva Fama duo te studentski trio u sastavu Iva Kajić, Laura Šumanović i Ana Stopar.

Music date od 12 do 13 @ SC restoran Kampus
Po prvi puta na našem festivalu vodimo vas na Music date i poklanjamo vam ručak s riječkim glazbenicima. Pionirska gošća i gosti ovog glazbeno-menzastog pothvata su: Marina Perazić (Denis & Denis)Zoran Badurina (Jonathan) i Antonio Livaić – Doktor. Uobičajeni brzinski ručak u menzi na jedan dan možete pretvoriti u zabavni razgovor o glazbi i popričati s nekim koga inače (ne)slušate. Prijave i sve detalje možete pronaći na SKC Instagramu! (Zaigrati se mogu sve UNIRI studentice i studenti, a prijave su otvorene do petka, 19.4. u 12 sati).

Oslikavanje Kampusa od 14 do 18 @ UNIRI šetnica
Uz glazbu sa svih strana, sive klupice uz šetnicu oslikavat će APURI studentice i studenti Mario Lombarović, Maja Maržić, Marija Konfic, Filipa Ivanda, Laura Mijić, Lucija Maržić, a sve pod vodstvom Lucije Brajković koja je i voditeljica ovog SKC studentskog projekta odabranog putem SKC UNIRI natječaja. 

Sound Of Silence – meditacija od 16 do 17 @ ispred UFRI
Predah od silnih aktivnosti pripremili smo kroz zvuk tišine u vođenoj meditaciji Silvije Šikić iz Sveučilišnog savjetovališnog centra. Sve zainteresirane djelatnice i djelatnike, profesorice i profesore i naravno svu studentsku ekipu tiho ćemo usmjeriti na kratku prijavu za sudjelovanjem OVDJE. Prijave su otvorene do petka, 19. travnja u 12 sati.

Dan medijske pismenosti od 18 do 18.30 @ Akvarij
Osim što ovim danom otvaramo glazbeni festival i slavimo Dan planeta Zemlje, prostora smo izdvojili i za vrlo važnu medijsku pismenost stoga svih pozivamo i na prezentaciju udruge IKS koja će nas izvijestiti o svemu što trebamo znati povodom Dana medijske pismenosti.

Cjelodnevni program Day Zero završavamo uz sunset chill i DJ-e The Ususal Suspects.

Facebook događaj

DAY ZERO programom otvaramo 11. izdanje Impulse festivala koje nam na nekoliko riječkih lokacija donosi koncerte, partyje, tribine, filmove, izložbu, predstavljanje knjige, sajam ploča, buvljak i najvažnije – glazbu!

PROGRAM 11. Impulse festivala

(od 22. do 28. travnja 2024.)

22.04. Day Zero – program otvorenja na Kampusu

23.04. DIY or DIE – tribina, Galerija SKC

23.04. The Taste Of The Pit – izložba, Galerija SKC

24.04. The Future Is Unwritten – tribina, RiHub

25.04. Nina Romić – koncert, botel Marina

26.04. Antologija hrvatske i srpske slem poezije – predstavljanje knjige, GKR

26.04. Sav taj pank – film, Art-kino

26.04. Nemeček – koncert, The Beertija

26.04. Zarkoff, Moljac – party, Manual

27.04. Sajam Ploča + Finders Keepers buvljak – sajam i buvljak, Exportdrvo

27.04. L.H.D., Dobledores de Sonido – koncert, Palach

27.04. My Pitbull Lucifer, Mižerija, Revirgin – koncert, The Beertija

27.04. Impulse x Liminal w. Satoshi Tomiee – party, Pogon kulture

27.04. Impulse Voli Disko – party, Manual

28.04. KIN-O-ZVUK – film uz glazbu, Art-kino

Tjedni program Impulse festivala dostupan je i ovdje.

Glazba je zaista SVUGDJE!

Impulse Festival organiziraju Distune promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

Program Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci možete pratiti na službenim stranicama:

WEB: skc.uniri.hr

FB: skc.rijeka

IG: skc.ri

Skip to content