KATEGORIJE

Informativni dan COST programa

25.09.2019. / vijesti / eu projekti

Svrha Informativnog dana je predstaviti mogućnosti prijave akcija u sklopu COST programa, kao i objasniti načine participiranja u njima.

Informativni dan održat će se 4. listopada 2019. s početkom u 9.30 sati u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb) na kojem će direktor COST programa, dr. Ronald de Bruin, iznijeti mogućnosti COST-a, kao i načine sudjelovanja.

Program Informativnog dana možete pronaći na poveznici, a svoje sudjelovanje potvrdite popunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 30. rujna 2019.

Europska suradnja u znanosti i tehnologiji (COST) financijska je organizacija namijenjena stvaranju istraživačkih mreža, pod nazivom COST akcije. Spomenute akcije nude otvoren prostor za suradnju među znanstvenicima diljem Europe (i šire) dajući poticaj istraživačkom napretku i inovacijama.

COST akcije podržavaju umrežavanje znanstvenika i znanstvenica u svim znanstvenim područjima, stavljajući poseban naglasak na interdisciplinarnost. Akcije podrazumijevaju razmjenu znanja i iskustva i to u sklopu konferencija, treninga, radionica, kao i kratkih znanstvenih posjeta. Poseban naglasak COST programa stavljen je na mlade istraživače i istraživačice nudeći im priliku za umrežavanje i stjecanje iskustva na početku znanstvene karijere.

Skip to content