KATEGORIJE

Info dan MSCA Doktorske mreže

18.05.2021. / vijesti / eu projekti

S ciljem upoznavanja sudionika s novim pravilima natječaja Doktorskih mreža (bivše Mreže za inovativno osposobljavanje, eng. Innovative Training Networks – ITN) te mogućnostima koje se nude hrvatskim sudionicima u okviru MSCA konzorcijskih projekata, Agencija za mobilnost i programe EU organizira promociju nadolazećeg natječaja za Doktorske mreže.

Informativni dan održat će se u utorak 25. svibnja 2021. od 9.30 do 13.00 sati putem Zoom platforme. Jezik događaja je engleski.

Mogućnosti Doktorskih mreža predstaviti će gospodin Ivan Scannapiecoro, predstavnik Izvršne agencije za istraživanje. Primjeri dobre prakse s aspekta organizacija koje prijavljuju, ali i istraživača koji sudjeluju, prezentirat će postupak pisanja projekta, uključivanja u konzorcije, provođenja projekata.
Dr. sc. Hrvoje Kušić će zajedno s mladim istraživačima prezentirati provedbu NOWELTIES projekta, dok će dr. sc. Fabio Franchini prezentirati provedbu MOQS projekta. 
Dodatno, na informativnom danu, Ivan Makovec predstavit će EURAXESS alate za razvoj karijere te će Sandra Vidović predstaviti MSCA Smjernice za mentoriranje te praktične savjete za pisanje projektnih prijedloga.
Na kraju informativnog dana prezentirat će se sudjelovanje hrvatskih organizacija i istraživača u MSCA ITN projektima u okviru Obzor 2020. programa te potporu nacionalnih osoba za kontakt hrvatskim potencijalnim i postojećim korisnicima. 

Informativni dan prvenstveno je namijenjen iskusnim istraživačima, potencijalnim mentorima, voditeljima projektnih timova, administrativnom osoblju uključenom u postupak pisanja i prijave projektnih prijedloga, ali i drugim predstavnicima znanstvenih organizacija i istraživačkih centara kao i zainteresiranim predstavnicima industrije i privatnog sektora.

Preliminarni program je dostupan na poveznici.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem poveznice (pod događanje potrebno je odabrati MSCA Doktorske mreže). 
Prijave su otvorene do nedjelje 23. svibnja 2021. 

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, možete se obratiti na e-mail sandra.vidovic@mobilnost.hr.

Skip to content