KATEGORIJE

Info dan programa Obzor Europa Widening na Sveučilištu u Rijeci

11.11.2022. / vijesti / eu projekti

Sveučilište u Rijeci, Agencija za mobilnost i programe EU i Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER) organiziraju Informativni dan programa Obzor Europa Widening koji će se održati 24. studenog 2022. godine od 10 do 12:30 sati u Akvariju u sklopu Studentskog centra Rijeka (Radmile Matejčić 5).

Cilj widening instrumenata okvirnog programa Obzor Europa je jačanje suradničkih veza diljem Europe i otvaranje europskih mreža za istraživanje i inovacije, doprinos poboljšanju kapaciteta za upravljanjem istraživanjima u zemljama širenja, potpora reformama nacionalnih politika te iskorištavanje potencijala talenata Unije ciljanim djelovanjem.

U uvodnome dijelu informativnog dana, gđa Ivana Ružić Divjak i g. Lucijano Jakšić iz Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU) predstavit će natječaje iz područja Širenje sudjelovanja i jačanja Europskog istraživačkog prostora koji se očekuju u 2023. i 2024. godini, nakon čega će uslijediti prezentacije primjera dobre prakse.

Kao primjer dobre prakse u području „Centara izvrsnosti“ prorektorica za digitalizaciju i razvoj Sveučilišta u Rijeci, prof dr. sc. Senka Maćešić, predstavit će projekt Inno2MARE. U nastavku informativnog dana sudionicima će biti predstavljeni primjeri dobre prakse za Twinning i ERA Chairs, odnosno projekti EXCELLABUST i UWIN-LABUST koje će predstaviti prof. dr. sc. Nikola Mišković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Zaključno, kao primjer dobre prakse u području „European Excellence Initiative“, prof. dr. sc. Stjepan Bogdan s istoga fakulteta predstavit će projekt AeroSTREAM.

Program informativnog dana možete preuzeti na poveznici (zadnja izmjena 23.11.2022.).

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, a prijava je moguća putem sljedeće poveznice.

Prijave na informativni dan otvorene su do ponedjeljka 21. studenog 2022. do kraja dana.

U slučaju problema s prijavom putem navedene poveznice ili dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na e-mail inovacije@uniri.hr.

Skip to content