KATEGORIJE

Informativni dan: Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija

07.03.2023. / vijesti / eu projekti

Agencija za mobilnost i programe EU održat će online informativni dan Mentorstvo u projektima MSCA Postdoktorskih stipendija u petak 24. ožujka 2023. godine, od 10:00 do 13:30 sati putem Zoom platforme.

Cilj informativnog dana je približiti ulogu mentora kroz cijeli ciklus Postdoktorskih stipendija, od postupka pisanja projektnog prijedloga do prijave te kasnije same provedbe postdoktorskih stipendija.

Na informativnom danu predstavit će se EURAXESS alati za razvoj karijere te ostale mogućnosti povezivanja mentora s potencijalnim dolaznim istraživačima, kao i MSCA Smjernice za mentorstvo, obveze i prava istraživača i mentora tijekom provede projekta, dok će dr. sc. Jelena Godrijan s Instituta Ruđer Bošković predstaviti primjer dobre prakse. Sudionici će se upoznati i s mogućnosti financiranja aktivnosti umrežavanja i pripreme projekta putem mjera za jačanje nacionalnog sudjelovanja u programima EU Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Više o programu informativnog dana možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Informativni dan namijenjen je znanstvenim suradnicima na hrvatskim znanstvenim organizacijama, MSCA alumni znanstvenicima i znanstvenicima povratnicima koji razmišljaju o ugošćavanju postdoktoranada u svojim istraživačkim timovima.

Sudjelovanje na informativnom danu je besplatno, prijava je moguća putem sljedeće poveznice, do 21. ožujka 2023. godine. 

Izvor: hrvatski portal programa Obzor Europa

Skip to content