KATEGORIJE

Online konferencija – Što može donijeti program Obzor Europa ?

01.02.2021. / vijesti / eu projekti

Nakon što su konačno dogovoreni ključni iznosi proračuna sljedećeg okvirnog programa za istraživanje i razvoj, programa Obzor Europa, sprema se njegovo pokretanje uz financiranje od 95,5 milijardi eura.

Ipak, ostaju otvorena neka od važnih pitanja o programu, primjerice – koliki će utjecaj imati Obzor Europa, kao most između krize i oporavka i kao temelj za obnovu europskog društva i gospodarstva? Može li Komisija uspostaviti istinske sinergije između Obzora i drugih vodećih programa?

Hoće li Obzor Europa osigurati postavljanje snažnijih puteva između znanosti i tržišne konkurentnosti? Kako će Europski zeleni plan biti ugrađen u svaki aspekt strukture i aktivnosti Obzora Europa?

U dane 22. i 23. veljače na online konferenciji “R&I in recovery: What can Horizon Europe deliver?” mreža Science | Business sazvat će vodeće osobe iz područja znanosti i istraživanja poput članova mreže te čelnika iz primjerice Europske komisije i Europskog parlamenta, nekoliko rektora i znanstvenika europskih sveučilišta kako bi se na ova i brojna druga pitanja detaljnije odgovorilo.

Više informacija o programu i registraciji možete pronaći na poveznici.

Skip to content