Izložba inovacija AdriaTech na Tehničkom fakultetu

SUIR Savez udruga inovatora Rijeka organizira izložbu ADRIATECH – 3. hrvatska izložba inovacija u strojarstvu, brodogradnji i elektrotehnici koja će se održati od 2. do 6. prosinca 2019. u auli Tehničkog fakulteta u Rijeci. Suorganizatori izložbe su Nacionalni savez inovatora – UIH Zagreb i Tehnički fakultet u Rijeci. Na izložbi će biti predstavljeno 30-ak inovacija iz Istarske, Karlovačke, Međimurske, Splitsko-dalmatinske, Primorsko-goranske županije i grada Zagreba, kao i rješenja znanstvenika sa Zagrebačkog sveučilišta. 

U ponedjeljak, 2. prosinca s početkom u 11 sati u prostoriji U7, na Tehničkom fakultetu Rijeka, Vukovarska 58, u sklopu provođenja edukativnog projekta Arhimed academia, UIH organizira predavanje:

PREGLED OBLIKA I POSTUPAKA ZAŠTITE INTELEKTUALNOG VLASNIŠTVA

  1. Uvod u intelektualno vlasništvo
  2. Primjeri inovativnih proizvoda
  3. Oblici i postupci nacionalne i međunarodne zaštite (naglasak na patente i industrijski dizajn)
  4. Problemi zaštite rezultata znanstveno istraživačkog rada
  5. Važnost primjene i iskorištavanja intelektualnog vlasništva    

Predavanje u trajanju od cca 60 minuta održat će Rene Kajp, dipl.ing. (vanjski suradnik UIH-a, dugogodišnji djelatnik Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo), a nakon predavanja predviđeno je vrijeme od 30 minuta za pitanja i diskusiju.

Radi osiguranja kvalitetnog prostora molimo Vas da potvrdite svoj dolazak na predavanje na suir.rijeka@gmail.com ili stajduhar04@gmail.com.


Skip to content