KATEGORIJE

Izložba radova polaznica i polaznika umjetničkih radionica Sveučilišta za 3. dob

09.12.2021. / vijesti / treća dob

U četvrtak 9. prosinca 2021. na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, otvorena je izložba radova polaznika i polaznica umjetničkih radionica u organizaciji Sveučilišta za 3. dob.

Potvrde o pohađanju dodijeljene su polaznicama i polaznicima ovogodišnjeg Jesenjeg ciklusa predavanja i početnih i naprednih radionica slikarstva.

S obzirom na epidemiološke uvijete, broj polaznika je bio ograničen te je ukupno 12 polaznika završilo umjetničku radionicu početnog slikarstva odnosno njih 7 radionicu naprednog slikarstva koje su se tradicionalno održavale na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci pod vodstvom Radovana Kunića i asistentice Dorie Valković

Stečeno znanje kroz radionice, polaznice i polaznici su pokazali kroz svoje radove koji je moguće pogledati na Akademiji  primijenjenih umjetnosti do 21. prosinca 2021. (svaki radni dan 8 do 15 h).

13 polaznica i polaznika je slušalo jesenji ciklus predavanja, dr. sc. Vladimira Takišća, prof. emer. iz psihologije na temu „Emocionalne inteligencije“ na Filozofskom fakultetu.

Izložbom je zaključen Jesenji ciklus Sveučilišta za 3. dob, a u tijeku je novi ciklus kratkih besplatnih predavanja srijedom u 17 sati online putem službene Zoom platforme Sveučilišta za 3. dob. 

______________________________________________________________________________________________________________________________

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi oblik neformalnog obrazovanja više od 10 godina. U programu Sveučilišta za 3. dob dosad je sudjelovalo preko 1000 polaznica i polaznika.

Skip to content