KATEGORIJE

Izolacija uvijek vodi slabljenju rezultata: Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Beogradu i Sveučilište u Ljubljani potpisali tripartitni sporazum o suradnji

07.03.2022. / vijesti / o sveučilištu

Na Sveučilištu u Beogradu u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. potpisan je tripartitni sporazum o suradnji  između Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Beogradu i Sveučilišta u Ljubljani. Potpisivanjem sporazuma, rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektor prof. dr. sc. Gregor Majdič i rektor prof. dr. sc. Vladan Đokić osnažili su postojeću suradnju između sveučilišta. Ovim sporazumom Sveučilište u Ljubljani, Sveučilište u Beogradu i Sveučilište u Rijeci promovirat će međunarodno i regionalno razumijevanje i poboljšanje u području znanosti, obrazovanja i istraživanja za svoje znanstvenike, studente i djelatnike.

Sveučilišta su suglasna i nastojat će uspostaviti opću suradnju u sljedećim aktivnostima: razmjena osoblja i studenata, organizacija zajedničkih istraživačkih aktivnosti i/ili projekata, organizacija zajedničkih konferencija, seminara, radionica, simpozija i drugih zajedničkih projekata. Sveučilišta su i dio Rektorskog foruma jugoistočne Europe i zapadnog Balkana, što je samo potvrda dugoročne zajedničke suradnje. Rektori su se složili kako prvi korak jačanja suradnje treba biti usmjeren na osnaživanje postdoktorskih istraživača, ali i istraživačke infrastrukture. Zajedničko osnaživanje može pomoći i u razvoju istraživanja, nastave, i suradnje. 

Fotografija preuzeta s mrežnih stranica Sveučilišta u Beogradu (https://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=1764).
Skip to content