KATEGORIJE

Izrada novih kodeksa EK u području vrednovanja znanja

28.07.2023. / vijesti / inovacije

Europska komisija pokrenula je u ožujku nove “zajednice prakse” (eng. Community of practice – CoP) s ciljem izrade dva nova kodeksa dobrih praksi u području vrednovanja znanja kojima će se podržati implementacija Preporuka Vijeća o vodećim načelima za vrednovanje znanja.

Online zajednice koje surađuju na temu „Suradnje industrije i akademske zajednice za vrednovanje znanja“ i „Angažmana građana za vrednovanje znanja“ broje više od stotinu članova iz preko 20 država članica EU-a i  drugih zemalja. Članovi zajednica dolaze iz svih sfera društva koja se susreću s istraživanjem i inovacijama, uključujući sveučilišta, javne i privatne istraživačke organizacije, velike tvrtke i mala i srednja poduzeća, urede za prijenos tehnologije i znanja, krovna udruženja, organizacije civilnog društva te nacionalne i lokalne vlasti.

Navedene zajednice prakse predale su svoje preporuke Europskoj komisiji u lipnju 2023.

Daljnji doprinos dionika temama vrednovanja znanja prikupljat će se putem otvorenih konzultacija predviđenih za ranu jesen, dok bi sami kodeksi dobre prakse trebali biti usvojeni od strane Europske komisije u prvom tromjesečju 2024. godine.

Skip to content