KATEGORIJE

Izvrsna ocjena projekta DIOSI, u kojem je UNIRI imalo značajnu ulogu

13.07.2023. / vijesti / diosi

Projekt DIOSI (engl. Developing and Implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers), financiran iz EU programa Obzor 2020,uspješno je okončan krajem prošle godine, a imao je za cilj promociju cjelovitog koncepta doktorskog obrazovanja. Europska izvršna agencija za istraživanje (engl. European Research Executive Agency – REA) je u svojem izvješću ocijenila da je projekt dao iznimne rezultate sa značajnim učinkom.

U svojoj recenziji REA ističe:

  • DIOSI model doktorskog obrazovanja, uz Train the Trainer programe koji su u projektu kreirani i korišteni, iznimno su vrijedni i relevantni. Planovi na institucijskoj razini služe za olakšavanje provedbe definiranih doktorskih studijskih programa te za unapređenje vještina u područjima otvorene znanosti, otvorenih inovacija i poduzetništvu.
  • Provedeni treninzi imaju značajan utjecaj na poticanje poduzetničke i inovativne prakse unutar konzorcija.
  • DIOSI model podržava razvoj i unapređenje specifičnih sposobnosti i stručnosti među mladim istraživačima, čime se povećava njihova zapošljivost i napredovanje u karijeri, koja može biti unutar i izvan akademske zajednice.
  • DIOSI je uspješno usmjeren na pomoć mladim istraživačima u napredovanju i poboljšanju njihovih specifičnih vještina i kompetencija.

U okviru DIOSI projekta je Sveučilište u Rijeci imalo vrlo istaknutu ulogu u razvoju okvira vrednovanja i praćenja utjecaja DIOSI modela. Pozitivni ishodi na tom polju prepoznati su i od strane predstavnika Europskog sveučilišta YUFE (engl. Young Universities for the Future of Europe) čiji je naše Sveučilište dio, te će se provedba glavnih ishoda DIOSI projekta nastaviti realizirati kroz projekt YUFE 2030.

Više informacija o postignućima projekta pogledajte na sljedećoj poveznici: DIOSI received an outstanding review! | YUFE

Skip to content