KATEGORIJE

Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji

17.10.2022. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u funkciji Nacionalne fokalne točke za Financijske mehanizme Kraljevine Norveške financijski Europskog gospodarskog prostora, 14. listopada 2022. godine objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje bilateralne suradnje s Norveškom u Zelenoj tranziciji“ (engl. Strengthening bilateral cooperation with Norway in Green transition).

Poziv ukupne vrijednosti 500.000,00 eura financiranih sredstvima Fonda za bilateralnu suradnju potiče bilateralne inicijative u području Zelene tranzicije javnih tijela i institucija te nevladinih organizacija s područja Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške.

Minimalna potpora po inicijativi je 40.000 €, a maksimalna bespovratna sredstva po inicijativi iznose 100.000 €.

Prihvatljivi prijavitelji i partneri su bilo koji javni subjekti, nekomercijalne i nevladine organizacije osnovane kao pravna osoba u Hrvatskoj ili Norveškoj i smatraju se prihvatljivim prijaviteljima i prihvatljivim partnerima. Tijela koji spadaju u sljedeće kategorije mogu se prijaviti/sudjelovati kao prijavitelji ili partneri:

  • tijela državne uprave
  • jedinice regionalne samouprave
  • jedinice lokalne samouprave
  • sveučilišta, istraživačka i znanstvena tijela
  • ostale javne ustanove
  • nevladine organizacije, komore i strukovna udruženja.

Rok za dostavu projektnih prijava je 28. studenoga 2022. do 16 sati.

Više informacija dostupno je na internetskim stranicama: https://prigoda.hr/2022/10/17/objavljen-eea-grants-poziv-na-dostavu-projektnih-prijedloga-jacanje-bilateralne-suradnje-s-norveskom-u-zelenoj-tranziciji/.

Skip to content