KATEGORIJE

Javna tribina povodom IDAHOBIT dana: Spol i rodni identitet u suvremenom društvu

11.05.2022. / vijesti / diversity

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT) koji se obilježava 17. svibnja, Vijeće za rodnu ravnopravnost Sveučilišta u Rijeci i riječka Udruga LORI organiziraju javnu tribinu naziva “Spol i rodni identitet u suvremenom društvu”. Tribina će biti održana u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine u 17.00 sati.

Tribina se organizira kao dio edukativnih aktivnosti i javnih predavanja na teme iz Plana rodne ravnopravnosti Sveučilišta u Rijeci i sastavni su dio provedbe ciljeva Akcijskog plana rodne ravnopravnosti.
Plan rodne ravnopravnosti usvojen je na sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci u svibnju 2021. godine čime je riječko sveučilište postalo prva istraživačka i znanstveno-obrazovna institucija u Republici Hrvatskoj koja je usvojila ovaj strateško-akcijski dokument koji osigurava mehanizme za postizanje institucijske kulture rodne ravnopravnosti i različitosti, integraciju rodne perspektive u studijske programe i transfer znanja o rodnoj ravnopravnosti u zajednicu, za unaprjeđenje kvalitete života i rada na Sveučilištu, ali i za osnaživanje rodne ravnopravnosti u razvoju karijera – u znanstvenom i umjetničkom istraživanju.

Skip to content