KATEGORIJE

Javne konzultacije o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine

25.07.2023. / vijesti / eu projekti

Kohezijska politika glavna je investicijska politika Europske unije za koju se odvaja jedna trećina proračuna Unije za sedmogodišnje financijsko razdoblje 2021. – 2027. U Hrvatskoj sredstva Kohezijske politike čine 70% svih javnih ulaganja i zahvaljujući njezinim učincima BDP je za 5% viši nego što bio bez EU sredstva, a čime se kontinuirano potvrđuje njen neosporni značaj.

S obzirom da je provedba financijskog razdoblja 2021. – 2027. u tijeku te da je Europska komisija najavila početak pregovora o financijskom razdoblju nakon 2027. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU-a, kao Koordinacijsko tijelo za fondove Europske unije u Republici Hrvatskoj, pokrenulo je politički dijalog sa svim relevantnim dionicima fondova EU-a s ciljem formiranja nacionalnog stajališta o Kohezijskoj politici nakon 2027. godine, između ostaloga u okviru javnih konzultacija putem online Upitnika o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine.

Slijedom navedenoga i nastavno na Vaše dosadašnje iskustvo te razinu poznavanja Kohezijske politike, ljubazno molimo da odvojite nekoliko trenutaka Vašeg vremena kako biste sudjelovali u kreiranju javnog mišljenja o Kohezijskoj politici nakon 2027. godine. Upitniku o budućnosti Kohezijske politike nakon 2027. godine možete pristupiti ovdje do 15. kolovoza 2023. godine.

Sva dobivena mišljenja od velike su važnosti za hrvatsku perspektivu te očuvanje buduće kohezijske omotnice slijedom brojnih novih europskih politika.

Izvor: Portal Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Skip to content