Javno savjetovanje o novom akcijskom planu za digitalno obrazovanje

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje na razini Europske unije kako bi u novi akcijski plan za digitalno obrazovanje uključila iskustva u području obrazovanja i osposobljavanja stečena tijekom krize koju je uzrokovao koronavirus.

Zbog pandemije koronavirusa, učenje na daljinu i učenje putem interneta te digitalne tehnologije upotrebljavaju se više nego ikada, a javnim savjetovanjem nastoje se prikupiti mišljenja svih građana, ustanova i organizacija iz javnog i privatnog sektora koji žele podijeliti svoja stajališta i iskustva iz dosad nezabilježene krize, kao i svoju viziju digitalnog obrazovanja u Europi.

Savjetovanju možete pristupiti na sljedećoj poveznici, a otvoreno je do 4. rujna 2020. godine.

Osim savjetovanja, u planu je i niz online ljetnih informativnih događanja, a koji će se organizirati kako bi se prikupilo što više mišljenja i iskustava o digitalnom obrazovanju. Rezultati savjetovanja će se uključiti u prijedloge za novi akcijski plan, koji će biti posebno važan u razdoblju oporavka od krize.

Naime, digitalna transformacija jedan je od prioriteta Europske komisije, kako je utvrđeno u strategiji pod nazivom Europa spremna za digitalno doba. Visokokvalitetno i uključivo obrazovanje i osposobljavanje izrazito su važni za uspješnu provedbu te transformacije i pripremu svih Europljana za život i rad u digitalnom dobu.

S tim će ciljevima Europska komisija u rujnu 2020. godine predstaviti novi akcijski plan za digitalno obrazovanje.

Više informacija o javnom savjetovanju možete pronaći na mrežnoj stranici Europske komisije.