KATEGORIJE

Javno savjetovanje o programu Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.-2027.

01.02.2022. / vijesti / eu projekti

Program prekogranične suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska, koji obuhvaća 9 slovenskih regija i 8 hrvatskih županija, usmjeren je na rješavanje zajedničkih izazova u pograničnom razdoblju uz istovremeno poboljšanje procesa suradnje u svrhu usklađenog razvoja Unije.

Glavni strateški dokument koji postavlja okvire suradnje između Slovenije i Hrvatske u novom programskom razdoblju, od 2021. do 2027. godine je Program suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska.

Na službenim mrežnim stranicama objavljeni su Nacrt Programa Interreg Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2021.-2027. i prateći Metodološki dokument, a svim zainteresiranima dionicima i građanima upućen je poziv na sudjelovanje u procesu javnog savjetovanja.

Stoga vas pozivamo da putem online upitnika iznesete svoje mišljenje, ideje i komentare na Nacrt u područjima od vašeg interesa, kako bi se isti dodatno poboljšao, kako bi se pravodobno otklonili mogući nedostaci te izradila što bolja završna verzija Programa.

Primjedbe i prijedlozi mogu se putem upitnika dostaviti do 28. veljače 2022. godine.

Također vas pozivamo da sudjelujete na predstavljanju Programa Interreg Slovenija-Hrvatska 2021.-2027., na kojemu će se sažeto predstaviti spomenuti Nacrt. Predstavljanje će se održati online 16. veljače 2022., a više detalja možete pročitati ovdje.

Skip to content