KATEGORIJE

Javno savjetovanje o programu Obzor Europa

10.07.2019. / vijesti / eu projekti

Komisija poziva sve zainteresirane za buduće prioritete EU za istraživanje i inovacije, bilo gdje u svijetu, da sudjeluju u konzultacijama koje će se zaključiti 8. rujna 2019. godine. Za ispunjavanje upitnika potrebno je oko 20 minuta.

Koji su po vama najvažniji izazovi kojima bi se trebali baviti istraživanje i inovacije financirani od strane Europske unije? Koji je najvažniji učinak (znanstveni, tehnološki, ekonomski, društveni) kojemu bi istraživanja i inovacije koje financira EU trebali težiti? Sada možete vaše stavove podijeliti s Europskom komisijom putem online upitnika koji je dostupan na sljedećoj poveznici.

Europska komisija trenutno priprema implementaciju programa Obzor Europa (eng. Horizon Europe), sljedećeg i najambicioznijeg programa EU za istraživanje i inovacije (2021. – 2027.), s predloženim proračunom od 100 milijardi eura.

U oblikovanje programa Komisija želi uključiti čim veći broj ljudi kako bi se osiguralo da program bude usmjeren na ono najvažnije – poboljšanje svakodnevnog života i omogućavanje da se veliki društveni izazovi poput klimatskih promjena pretvore u inovacijske mogućnosti i rješenja za održivu budućnost. Stoga su pokrenute online konzultacije sa zainteresiranom javnošću.

Ovim putem će se prikupiti podaci iz cijele Europe i šire, koji će služiti kao podloga za pripremu Strateškog plana za program Obzor Europa, vodiča za radne programe te natječaja za prve četiri godine programa (2021.-2024.).

Uključite se!

Skip to content