KATEGORIJE

Svečana konferencija hrvatskog predsjedanja EUSAIR-om

16.06.2023. / vijesti / eu projekti

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije održat će svečanu konferenciju kojom će se obilježiti početak hrvatskog predsjedanja Strategijom Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR-om) od 20. do 21. lipnja 2023. godine u Zagrebu.

Prvi dan konferencije održat će se 20. lipnja u hibridnom obliku u hotelu Westin u Zagrebu. Početak konferencije predviđen je u 9.00 sati sa svečanim otvaranjem hrvatskog predsjedanja, nakon čega će uslijediti sesija o održivom turizmu (četvrtom stupu) te potom sesija o uključivanju petog (društvenog) stupa u EUSAIR.

U sklopu prvog dana konferencije održat će se i sesija javne rasprave o reviziji EUSAIR akcijskog plana koju organizira EUSAIR Facility Point u suradnji s tvrtkom Spatial Foresight. Svrha javne rasprave je utvrđivanje relevantnosti elemenata predloženog Akcijskog plana te smatraju li dionici da mogu doprinijeti provedbi aktivnosti i tema u predloženom Akcijskom planu.

Drugi dan konferencije održat će se 21. lipnja uživo, također u hotelu Westin u Zagrebu te će uključivati konferenciju Održivi nautički turizam, s početkom u 9.30 sati. Detaljan plan drugog dana konferencije možete pronaći ovdje.

Radni jezici kick-off konferencije su hrvatski i engleski (uz simultano prevođenje). Preliminarni program oba dana konferencije dostupan je ovdje. Za sudjelovanje na konferenciji potrebno je registrirati se na poveznici do 18. lipnja 2023. godine.

Izvor: Portal Strategije Europske unije za jadransko-jonsku regiju

Skip to content