KATEGORIJE

Komunikacijski vodič za pomoć u provedbi projektnih aktivnosti

25.01.2022. / vijesti / eu projekti

Europska komisija je u suradnji s Europskom izvršnom agencijom za obrazovanje i kulturu (EACEA) objavila vodič pod nazivom “How to communicate your project” s ciljem pružanja podrške korisnicima programa Erasmus+, Europskih snaga solidarnosti i Kreativne Europe.

Vodič sadrži pet poglavlja kojima se ističu ključne komunikacijske smjernice koje će vam pomoći u provođenju vaših projektnih aktivnosti.

Prvo poglavlje usmjereno je na planiranje komunikacijskih aktivnosti, određivanje i postizanje ciljeva, odabir kanala komunikacija, ciljane publike i slično. Zatim slijedi osmišljavanje vizualnog identiteta programa i aktivnosti te se ujedno pružaju i smjernice za odabir fonta, slika i logotipa.

Treće poglavlje ističe važnost pisanja o projektu i donosi savjete kako kreirati zanimljivi sadržaj koji će dodatno privući vašu ciljanu publiku, ali vam i omogućiti nove prilike i partnerstva. U četvrtom poglavlju objašnjava se zašto je sadržaj potrebno dijeliti i na koji način je to najbolje napraviti, dok se posljednji korak odnosi na procjenu komunikacijskih aktivnosti i razumijevanje njihove učinkovitosti.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU

Skip to content