KATEGORIJE

Konferencija ”Capabilities and Transformative Institutions”

18.01.2021. / vijesti / znanstvenici

Sveučilište u Antwerpenu (Belgija) domaćin je ovogodišnje HDCA konferencije pod nazivom „Capabilities and Transformative Institutions”, koja će se održati u Antwerpenu u Belgiji od 13. do 15. rujna 2021. Konferencija će se održati u hibridnom obliku (predavanja uživo i predavanja putem online platformi), a u središtu zanimanja bit će tzv. novo normalno tj. novi život uzrokovan pandemijom koronavirusa (COVID-19). Konferencija će se usredotočiti na pitanja zajedničke ranjivosti – ne samo ranjivosti uzrokovane virusom, već i ranjivosti zbog neusklađenosti politika, institucionalnih zapreka i autoritarnih zazora.

Konferencija se organizira u suradnji sa Sveučilišnim centrom Saint-Ignatius Antwerp (UCSIA) i Udrugom za ljudski razvoj i sposobnosti (HDCA).

Prijedlozi za izlaganja zaprimaju se do 15. veljače 2021. godine. Kako bi se osigurala akademska kvaliteta, sve će prijave ocjenjivati dva recenzenta, od kojih je najmanje jedan stipendist HDCA-a ili viši istraživač u tom području.

Iako prijedlozi mogu biti iz bilo koje discipline i mogu biti teoretski, primijenjeni ili utemeljeni na politikama, svaki prijedlog mora biti povezan s paradigmom humanog razvoja i/ili proširivati, kritizirati, ponuditi uvide koji su posebno relevantni za pristup sposobnosti.

Više informacija dostupno je u programskoj knjižici.

Skip to content
Virtualna sova UNIRI