KATEGORIJE

Konferencija na visokoj razini o angažmanu građana u EU misijama

10.03.2022. / vijesti / eu projekti

Francusko Ministarstvo visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija organizira prvu konferenciju posvećenu misijama – Konferenciju na visokoj razini o angažmanu građana u EU misijama, koja će se održati 21. ožujka 2022. u prostorijama Gospodarskog, društvenog i ekološkog savjeta u Parizu od 8:30 do 18 sati.

Misije su novi instrument Europske unije u okviru programa Obzor Europa (EU Missions of the Horizon Europe) koje su pokrenute u rujnu 2021. godine, a njima se potiču rješenja i inicijative za rješavanje velikih suvremenih izazova kao što su prilagodba na klimatske promjene, zaštita oceana, borba protiv raka, klimatski neutralni gradovi i zdravlje tla.

Strukturu predstojeće Konferencije na visokoj razini o angažmanu građana u EU misijama čine plenarne sjednice, radionice te forumi civilnog društva i istraživanja koji okupljaju oko 20 nositelja ideja, a na njoj će se okupiti ministri, stručnjaci na visokoj razini i razne vrste dionika.

Događaju možete prisustvovati uživo i virtualno, a registraciju je potrebno izvršiti ovisno o tipu sudjelovanja (uživo ili online).

Izvor: hrvatski portal programa Obzor Europa

Skip to content