KATEGORIJE

Konferencija: Partnerstva za regionalne inovacije

24.03.2023. / vijesti / inovacije

Europska komisija i Europski odbor regija 28. ožujka 2023. godine organiziraju konferenciju Partnerstva za regionalne inovacije (PRI) „Od priručnika do provedbe”

Brzina i opseg globalnih promjena zahtijevaju sustavnu transformaciju, a time i sustavnu suradnju. U tom kontekstu, PRI okvir, kao most između pametne specijalizacije i drugih politika EU-a za promicanje teritorijalne transformacije potaknute inovacijama, doprinosi:
•    jačanju inovacijskih ekosustava u Europi i
•    stvaranju regionalnih inovacijskih dolina oko strateških područja od zajedničkog interesa za teritorije, uključujući Deep Tech.

Događaj će okupiti vodeće svjetske stručnjake za inovacije i teritorijalni razvoj te se ovom konferencijom želi naglasiti potreba Partnerstva za regionalne inovacije, koji omogućavaju brzu, sustavnu transformaciju koja se suočava s današnjim izazovima. 

Konferenciju će biti moguće pratiti putem prijenosa uživo na poveznici.

Program te više informacija o konferenciji, dostupni su na službenim stranicama događanja.

Partnerstva za regionalne inovacije (PRI) novi su strateški pristup teritorijalnoj transformaciji potaknutoj inovacijama, čiji je cilj povezivanje prioriteta EU-a s nacionalnim planovima i teritorijalnim izazovima i prilikama. Zajednički istraživački centar objavio je prvi „Partnerships for Regional Innovation Playbook”. Četiri države članice, 63 regije, sedam gradova i šest mreža koje su dio pilot projekta zajednički razvijaju i testiraju nove alate i mehanizme upravljanja za integraciju inicijativa i ulaganja u strateška područja i povezivanje prilika i izazova na određenom mjestu s prioritetima EU-a.

Skip to content