KATEGORIJE

Konferencija studenata biotehnologije

13.11.2020. / vijesti / studenti

Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci organizira konferenciju “Budućnost i perspektiva”, koja će se ove godine zbog epidemiološke situacije održati putem online platforme, od 16. do 20. studenog 2020. godine.

Konferencija se održava u organizaciji članova Udruge studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci te Odjela za biotehnologiju. Cilj je konferencije povezati trenutne studente Odjela za biotehnologiju s industrijskim i akademskim sektorom, umrežiti ih s budućim poslodavcima te omogućiti uvid u mogućnosti i načine zaposlenja nakon stečene diplome.

Također, cilj je osvijestiti studente o mogućnostima u Hrvatskoj kao i osvijestiti hrvatske poslodavce iz biotehnološke i farmaceutske industrije te akademije o našoj plasiranosti na tržištu rada i specifičnosti znanja koju posjedujemo.

Kako bi studenti bili informirani o perspektivama i mogućnostima ovog interdisciplinarnog studija, formalni dio konferencije organiziran je kao tri panel‐rasprave u kojima će sudjelovati predstavnici industrije, predstavnici znanosti i visokog obrazovanja te Alumni Odjela za biotehnologiju.

Ovakvim pristupom želi se postići interakcija između studentske i poslovne zajednice. Uz panel-rasprave, studenti će imati priliku i razviti dodatne vještine kroz dvije radionice: „Tips&Tricks za brucoše“ te „Od profila na LinkedIn-u do posla u pet koraka“.

Skip to content