KATEGORIJE

Konstrakta na 12. riječkom SDF-u

06.06.2022. / vijesti / studenti

Medijska zvijezda Ana Đurić Konstrakta i beogradski sastav Zemlja gruva nastupit će na ovogodišnjem Student Day Festivalu, najavljeno je na konferenciji za medije, održanoj u ponedjeljak, 6. lipnja 2022. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci. Ključ grada u rukama je studenata i najveći cjelotjedni studentski party u Hrvatskoj može početi. Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović predao je ključ grada predsjedniku Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Luki Delaku, a na konferenciji je i najavljen bogat ovogodišnji program.

Na Kampusu, kod prostora nekadašnjeg ”Tenka”, održat ćemo 12. SDF i do od 6. do 12. lipnja ove godine. Pozivam sve studentice i studente, ali i o stale građane Rijeke i okolice da nam se pridruže na najvećem studentskom događanju u regiji. Na sve događanja ulaz je besplatan, zahvaljujući našim pokroviteljima: Sveučilištu u Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji, Gradu Rijeci te ostalim komercijalnim sponzorima, rekao je uvodno Luka Delak.

Ispunjeni smo ponosom što imamo ovakve studente i ovakav Studentski zbor, koji iz godine u godinu dokazuje koliko im je važan studentski aktivizam. Naravno da je zabava značajan dio studentskoga života, a to Rijeka svojim studentima svakako može ponuditi. Već 12. godinu zaredom studenti se bave organizacijom ovog Festivala, koji osim zabavnih obiluje i sportskim te kulturnim sadržajima, koji je postao studentski brend i koji označava Rijeku kao mjesto u koje je dobro, lijepo i zabavno doći na studij, istaknula je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Iz Primorsko-goranske županije prisustvovala je pročelnica Odjela za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin, koja je kazala: Županija voli svoje Sveučilište, a naše međusobno razumijevanje i poštovanje je na visokoj razini. Uvijek podržavamo ovakve studentske inicijative, koje brendiraju ne samo Sveučilište i grad Rijeku, već cijelu Županiju kao mjesto poželjno za studiranje i z život mladih. Tako smo i sufinancirali pokretanje studija Logopedija i Farmacija, koji se izvode na Sveučilištu.

Alen Tibljaš iz RiKUP-a najavio je bogat glazbeni program, od kojih je izdvojio medijsku zvijezdu Konstraktu te Brkove i Juru Stublića, koji na SDF-u nastupaju po prvi puta. Pokušali smo glazbeni program prilagoditi širokoj publici pa će se tu naći žanrovi poput trepa, treša, repa, rocka i dr., a završavmo s Psihomodopopom u subotu, najavio je Tibljaš.

Više o SDF-u možete doznati na mrežnim stranicama Festivala te na Facebook profilu.

SLUŽBENO PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Skip to content