KATEGORIJE

Predan doprinos konzultacijama o programu transformacije visokog obrazovanja

11.05.2021. / vijesti / eu projekti

S ciljem doprinosa razvoju Programa transformacije visokog obrazovanja (en. Higher Education Transformation Agenda – HETA) kroz prikupljanje vizija i izazova vezanih uz realizaciju zacrtanih ciljeva u području visokog obrazovanja, Europska komisija provela je konzultacije o Programu transformacije visokog obrazovanja s ciljanim dionicima.
YERUN mreža (Young European Research Universities Network) nastoji utjecati i savjetovati o politikama EU čiji je cilj oblikovanje budućnosti sveučilišta kako bi se istinski utjecalo na ulogu i prirodu visokog obrazovanja.
U savjetovanju je sudjelovalo i Sveučilište u Rijeci kroz novouspostavljenu Policy platformu YERUN mreže, YERUN Policy Platform (YPP). Platforma YPP uspostavljena je na razdoblje od pet godina kako bi se ostvario organiziran, kontinuiran i ciljan utjecaj na ključne europske politike u područjima od značaja za sveučilišta uz očekivani značajan doprinos ostvarenju strategije YERUN mreže. YPP će redovito razrađivati ​​zajednička stajališta i sudjelovati u formalnim i neformalnim konzultacijama EU-a. Među uspješnim primjerima dosadašnjih transformacija i savladavanja izazova navedeni su i oni Sveučilišta u Rijeci. Cjeloviti dokument dostupan je na poveznici.

Skip to content