KATEGORIJE

Kreativna Europa: otvoren Poziv na dostavu prijedloga za Europske projekte suradnje

26.10.2023. / vijesti / eu projekti

Europska komisija otvorila je Poziv na dostavu prijedloga za Europske projekte suradnje u okviru programa Kreativna Europa – potprogram Kultura.

Poziv je namijenjen transnacionalnim projektima širokog spektra aktivnosti i inicijativa koje uključuju europske kulturne i kreativne organizacije, institucije i udruge.
Cilj Poziva je olakšati i poboljšati pristup europskoj kulturi te promicati inovativnost i kreativnost, a predloženi projekti mogu pokrivati jedan ili više kulturnih i kreativnih sektora, a mogu biti i interdisciplinarni.

Novost ovog Poziva u odnosu na prošlogodišnje natječaje je u natječajnim kategorijama koje ovisno o broju uključenih partnera mogu biti mali ili srednji:

Očekivano trajanje projekata u svim kategorijama je maksimalno 48 mjeseci. U projektima mogu sudjelovati pravne osobe (privatne i javne), tijela nacionalne, regionalne i lokalne vlasti čija osnovna djelatnost pripada djelokrugu kulture, pri čemu vodeći partner mora biti u mogućnosti potkrijepiti svoju pravnu osobnost (istoga imena i statusa) za razdoblje od protekle dvije godine.

U okviru Poziva osigurano je 59.730.025 EUR, a predviđa se sufinanciranje oko 130 projektnih prijedloga.

Poziv će biti otvoren do 23. siječnja 2024. godine.

Za više informacija posjetite stranice hrvatskog Deska Kreativne Europe.

Skip to content