KATEGORIJE

Kriptovalute

21.01.2022. / vijesti / treća dob

Doc. dr. sc. Ivan Gržeta s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, održat će u srijedu, 26. siječnja 2022. s početkom u 17 sati predavanje pod nazivom ”Kriptovalute”. Predavanje će biti održano online putem platforme Zoom, a održava se u sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja ”Sveučilište za 3. dob”.

Vrijeme: srijeda, 26.1.2022. u 17h

Mjesto: Zoom platforma Sveučilišta za 3.dob

Direktna poveznica: OVDJE (ID: 890 8638 0222, Passcode: 924437)

Predavač: Doc. dr. sc. Ivan Gržeta, Ekonomski fakultet

Kontakt: igrzeta@efri.hr

Sažetak:

Kriptovalute, od kojih je svima najpoznatiji Bitcoin predstavljen još davne 2008. godine, nikada nisu bile interesantnije široj javnosti nego što je to slučaj danas. U ovom kratkom predavanju krenuti će se od šireg pojma Fintecha, njegovog značenja i što on predstavlja u financijama, prema užem segmentu kriptovaluta. Ukratko će se pojasniti što su kriptovalute, kako funkcioniraju, zašto su zanimljive, kako i gdje se koriste danas, koji potencijali i opasnosti stoje iza njih, te kako svatko može sudjelovati na ovom izuzetno volatilnom tržištu.  

O predavaču:

Ivan Gržeta je docent na Katedri za financije Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Prije ovog posla radio je kao kontrolor rizika u banci u Hrvatskoj. Objavio je više znanstvenih radova u međunarodnim časopisima, kao i znanstvenu knjigu. Njegovi istraživački interesi vezani su uz bankarstvo, upravljanje rizicima i financijsku tehnologiju. Trenutno kao istraživač ili kao voditelj projekta sudjeluje na nekoliko znanstvenih projekata vezanih uz bankarstvo i FinTech.

Skip to content