KATEGORIJE

Europsko Sveučilište YUFE nudi brojne prilike

30.09.2022. / vijesti / yufe

10 mladih europskih sveučilišta radi zajedno na kreiranju prilike za sve studente koja će upotpuniti njihov studij. Na ovaj način, pruža im se prilika za razvijanje profesionalnih vještina, za učenje novih jezika, ali i prilika za osobni razvoj. Sve ovo studenti mogu samostalno izabrati i kreirati sami svoj put. Mike Bruggen dio je Student Journey-a koji je kod nje potaknuo veliki interes i zanimanje za različite prilike.

Student/ica si jednog od partnerskih sveučilišta i zainteresiran/a si za YUFE? Prijavi se za YUFE online OPEN DAY, 11. listopada 2022. godine.

Nakon završetka studija socijalnog rada, Miek Bruggen upisala je diplomski studij Međunarodnih odnosa i diplomacije na Sveučilištu u Antwerpenu: “Uvijek tražim nove načine za stjecanje znanja i za dijeljenje osobnog iskustva”. U YUFE Student Journey-u, pronašla je izazov koji je tražila: “YUFE je nadogradio moj akademski život. Naučiš jako puno jer je fokus stavljen na četiri glavne teme: društvena angažiranost, profesionalne vještine, akademske vještine i jezik”. Dobila je pristup svim ovim prilikama nakon što je pristupila YUFE Virtualnom kampusu. Sve što je trebala napraviti jest postaviti svoje motivacijsko pismo i dostaviti dokaz o poznavanju engleskog jezika i prijepis ocjena: “Studentski savjetnik pomogao mi je u cijelom procesu, a posebno u odabiru kolegija koji su komplementarni mom kurikulumu”.

Međunarodna budućnost

S obzirom da Miek studira međunarodne odnose i diplomaciju, očekivano je da će i u budućnosti raditi u međunarodnom okruženju: “Nadam se da ću u tom području iskoristiti YUFE benefite. Učenje novih jezika i suradnja sa studentima iz različitih zemalja sigurno će mi pomoći u budućem radu”. Trenutno pohađa online kolegij talijanskog jezika na Sveučilištu Tor Vergata, Rm: “Nikada nisam imala smisla za učenje jezika, ali kroz YUFE mogu sama odabrati način na koji učim, onako kako meni najviše odgovara”.

Učenje na drugačiji način

Kao dio svog YUFE studentskog putovanja, Miek pohađa kolegije diljem Europe. Kolegij “Globalno upravljanje i vladavina prava” pohađa na Sveučilištu Nikolaus Copernicus u Poljskoj, a kolegij “Koji politički oblik za koju Europu?” upisala je na Sveučilištu Cipar: “Veoma je zanimljivo vidjeti razlike u akademskom pristupu različitih zemalja. Puno čitam i pišem u sklopu ovih kolegija, što se uvelike razlikuje od načina učenja na mom sveučilištu”. Miek također sudjeluje i u YUFE Challenge timovima koji se bave govorom mržnje u Europi: “Istraživali smo, organizirali fokus grupe i u ovom trenutku radimo na policy dokumentu. Odlično je kombinirati oba moja interesa: socijalni rad i međunarodni odnosi”.

“Uzimanje stvari u svoje ruke”

YUFE Studentsko putovanje pruža studentima mogućnost da sami kreiraju vlastite kurikulume. Uzimanje stvari u svoje ruke je nešto prirodno za Miek: “Odlično je biti u kontaktu sa studentima iz cijele Europe. Naučena sam prilaziti ljudima i stvarati poslovne veze, to je doista veoma vrijedno danas, ali i za kasnije u životu. Većina prilika stvara se iz takvih veza i povezivanja”.

Interakcija s drugim ljudima jedan je od važnijih aspekata YUFE-a koji ga čini vrijednim za Miek, ali postoji mnogo više od toga. “Sigurna sam da će mi YUFE donijeti dugotrajna prijateljstva. Ali možda je još nevjerojatnija činjenica da imam priliku studirati u deset različitih zemalja. Tko drugi to može reći?”

U budućnosti se nada da će još više doprinijeti programu, možda čak i kao dio tima koji stoji iza YUFE-a. “Oduševljena sam što sam za sada dio Studentskog putovanja. Moj posao iz snova bio bi pomoći drugima da iskuse isto i raditi zajedno s drugim sveučilištima kako bismo Student Journey učinili još boljim!”

Skip to content