KATEGORIJE

Kultura pokreće Europu — novi poziv za kulturnu mobilnost

04.10.2023. / vijesti / eu projekti

U sklopu linije Kultura pokreće Europu (Culture moves Europe), potprograma Kultura, programa Kulturna Europa, otvoren je novi poziv za mobilnost umjetnika. Rok za prijavu je 31. svibnja 2023. godine.

Poziv je namijenjen umjetnicima i kulturnim djelatnicima koji imaju najmanje 18 godina i zakonito borave u jednoj od 40 zemalja programa Kreativna Europa i aktivni su u sljedećim sektorima: izvedbena umjetnost, vizualna umjetnost, glazba, kulturna baština, arhitektura, dizajn i modni dizajn te književnost.

Program nudi bespovratna sredstva za mobilnost kojima se pokrivaju putni troškovi i troškovi boravka, te koji se mogu dopuniti dodatnom financijskom potporom za promicanje sudjelovanja osoba koje se suočavaju s preprekama međunarodnoj mobilnosti. Veća financijska potpora pruža se osobama koje putuju ekološki osviješteno, roditeljima male djece ili osobama kojima je potrebna viza. Posebno se potiče prijava umjetnika s invaliditetom jer im program Kultura pokreće Europu nudi posebnu potporu za pokrivanje dodatnih troškova sudjelovanja u prekograničnim projektima koji mogu nastati zbog invaliditeta.

Kandidati koji nisu odabrani u prvom krugu poziva mogu se ponovno prijaviti. Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Kreativne Europe i na mrežnoj stranici Deska Kreativne Europe.

Skip to content