KATEGORIJE

Kultura za Uključivu i Zelenu Europu, okrugli stol

21.06.2022. / vijesti / eu projekti

Hrvatski Desk Kreativne Europe – ured Kultura u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira hibridno međunarodno događanje pod nazivom Kultura za Uključivu i Zelenu Europu koje će se održati 28. lipnja 2022. godine s početkom u 10:00 sati u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu.

Izgradnja uključivih i povezanih zajednica ultimativni je cilj jače Europe pri čemu kultura, umjetnost, kulturna baština i kulturna raznolikost djeluju poput vezivnog tkiva. Nakon plenarne sjednice Europskog parlamenta u svibnju 2021. godine, na kojoj je odobrena Uredba za program Kreativna Europa, službeno je započelo novo sedmogodišnje razdoblje za potporu europskim kulturnim i kreativnim sektorima pomažući im da postanu digitalniji, zeleniji, otporniji i uključiviji.

Događanje Kultura za Uključivu i Zelenu Europu okupiti će međunarodne goste i sudionike koji će na okruglim stolovima podijeliti svoja razmišljanja i prakse na temu ozelenjivanja i inkluzije u europskim kulturnim i kreativnim sektorima. Program događanja dostupan je poveznici.

Prijave za sudjelovanje su obvezne. Broj sudionika na mjestu događanja je ograničen, a za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti prisustvovati događanju bit će osiguran prijenos okruglih stolova s primjerima međunarodnih kulturnih projekata putem online streama. Službeni jezik događanja je engleski.

Više informacija nalazi se na mrežnim stranicama Deska Kreativne Europe.

Skip to content