KATEGORIJE

LIFE program: Objavljeni natječaji za 2020.

06.04.2020. / vijesti / eu projekti

LIFE program je financijski instrument Europske unije namijenjen sufinanciranju projekata na području zaštite okoliša, prirode i klimatskih aktivnosti.

Natječaji za 2020. godinu

U sklopu potprograma Okoliš te Klimatske aktivnosti otvoreno je ukupno 10 novih natječaja. Više o rokovima i samim natječajima za potprogram Okoliš možete pronaći ovdje te za potprogram Klimatske aktivnosti ovdje. Prihvatljivi prijavitelji su sve pravne osobe registrirane na području Europske unije.

Općenite informacije možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Ističemo da je stopa sufinanciranja projekata od strane LIFE programa u pravilu između 55% i 60%, ovisno o natječaju.

Također, Europska komisija 30. travnja 2020. organizira Virtualni informativni dan o LIFE natječajima za 2020. godinu, a više informacija o tome možete pronaći ovdje.

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zajedno s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osiguralo je nacionalno sufinanciranje za projekte koji se prijavljuju na LIFE natječaj za 2020. godinu, a više informacija o tome možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Nove potvrđene mjere

Zbog trenutne situacije oko pandemije COVID-19, LIFE program uveo je niz mjera kako bi olakšao prijavu i sudjelovanje u trenutno otvorenim natječajima, od kojih neke izdvajamo ovdje:

  • Svi rokovi za podnošenje prijava produžuju se za mjesec dana;
  • Prijavitelji se mogu registrirati za kratku raspravu o svojem projektnom konceptu s jednim od LIFE projektnih savjetnika;
  • Svi projekti će imati mogućnost financijski poduprijeti lokalne inicijative koje mogu pridonijeti cilju projekta.

U najavi su i neke nove mjere, stoga se pozivaju se svi prijavitelji da ponovno posjete stranice natječaja krajem travnja, kako bi provjerili ima li izmjena u natječaju i mogućih novih mjera.

Skip to content