KATEGORIJE

Listopadska sjednica Senata održana na Cresu

17.10.2023. / vijesti / o sveučilištu

87. sjednica Senata održana je na Cresu u Palači Moise. Članice i članovi Senata prije početka same sjednice imali su priliku obići renesansnu palaču staru 500 godina, registriranu kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Sveučilište u Rijeci preuzelo je Palaču Moise s ciljem provedbe znanstvenog i obrazovnog rada.

Članovi Senata primili su na znanje i čestitali na izboru redovitog profesora u trajnom izboru prof. dr. sc. Goranu Hauseru, dr. med., s Medicinskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Marinu Karuzi s Fakulteta za fiziku te izboru naslovnog redovitog profesora prof. dr. sc. Igoru Žutiću, Fakultet za fiziku.

Novom članicom Gospodarskog savjeta imenovana je Ana Odak, članica uprave Gitone d.o.o. Rektorica se u sklopu svojega izvješća osvrnula i na nedavno održanu konstituirajuću sjednicu Savjeta, čijim je predsjednikom imenovan prof. dr. sc. Gordan Gledec s Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a zamjenikom Siniša Reljić, Navis Consult d.o.o.

Usvojena je i Odluka o broju i iznosu stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci i raspisivanju natječaja u akademskoj godini 2023./2024., kojom će Sveučilište dodijeliti 100 stipendija za izvrsnost u iznosu od 130 EUR (979,49 HRK) mjesečno (za razdoblje od 10 mjeseci) studentima u redovitom statusu upisanima u prvu ili više godine sveučilišnih prijediplomskih, stručnih prijediplomskih, sveučilišnih diplomskih i sveučilišnih integriranih prijediplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica, a na temelju prethodno raspisanog natječaja.

Senat je prihvatio i Odluku o usvajanju programa cjeloživotnog obrazovanja – mikrokvalifikacija pod nazivom „Virtualni sudski/arbitražni postupak, govorništvo s retorikom te prevođenje i studenti“. Nositelj programa je Pravni fakultet u Rijeci, a izvoditelji su Pravni fakultet u Rijeci i Filozofski fakultet u Rijeci. Radi se o programu stjecanja znanja, vještina i kompetencija u okviru akreditiranog studijskog programa, a završetkom programa stječe se 18 ECTS bodova.

U sklopu tematske točke izrađena je prezentacija s rezultatima upisa na prijediplomske i diplomske studije za akademsku godinu 2023./2024.

Skip to content