KATEGORIJE

Ljetno radno vrijeme SVKRI

29.05.2020. / vijesti / ostalo

Sveučilišna knjižnica Rijeka od 1. lipnja 2020. godine počinje raditi prema ljetnom radnom vremenu, zbog okolnosti, mjesec dana ranije. Radno vrijeme posudbe je od 9:00 do 14:00 sati od ponedjeljka do petka.

Naručivanje građe moguće je isključivo putem online narudžbenica za posudbu građe (moguća je posudba tri primjerka građe). Građa naručena tijekom dana može se preuzeti sljedeći dan, a građa naručena do 9:00 sati isti dan. Navedeno se odnosi na građu za posudbu izvan Knjižnice, kao i za korištenje u čitaonicama.
Vraćanje knjiga moguće je isključivo u knjigomat (s desne strane ulaza u zgradu, dostupan 24 sata).

Od 1. lipnja zakasnina se naplaćuje po redovnim pravilima (1 kuna po knjizi na dan).

Studentima Sveučilišta u Rijeci  omogućeno je da u prijelaznom razdoblju do 15. lipnja vrate građu u Knjižnicu (u knjigomat ili putem pošte) i za taj period zakasnina im se neće naplatiti.

Od 1. lipnja za korisnike se otvaraju čitaonice (studijska i prostor za grupni rad), ali prema ograničenom sustavu rada od 10:00 do 14:00 sati od ponedjeljka do petka.  

Znanstveno-istraživačka čitaonica nije dostupna za korištenje.

U studijskoj čitaonici raspoloživa su 22, a u prostoriji za grupni rad 8 numeriranih obilježenih mjesta. U čitaonicama se može raditi isključivo za stolovima na kojima je istaknuta oznaka Mjesto za rad.
Mjesta je potrebno unaprijed rezervirati putem e-zahtjeva Rezerviraj mjesto u čitaonici.
Pri dolasku u Knjižnicu potrebno je preuzeti broj za označeno radno mjesto i prijaviti se na pultu posudbe, a Knjižnica će voditi posebnu evidenciju o korisnicima čitaonica bilježenjem njihovih točnih kontakt-podataka i vremena boravka u čitaonicama.
Računala nisu dostupna za korištenje, a nošenje vlastitih računala je dopušteno.

Korisnicima nije dopušteno dirati građu na policama, a prethodno naručena građa koja korisniku više nije potrebna odlaže se u označenu kutiju.

Građa koju će korisnici i dalje koristiti odlaže se na za to označeno mjesto.

Osobe koje imaju povišenu temperaturu (višu od 37,2) i/ ili respiratorne tegobe  te osobe kojima je propisana mjera samoizolacije ne smiju ulaziti u zgradu Knjižnice.
Na ulasku u prostor potrebno je dezinficirati ruke i poželjno je nositi zaštitnu masku.
Tijekom boravka u Knjižnici potrebno je održavati udaljenost od 2 metra od drugih korisnika i djelatnika.

Brže i jednostavnije do građe i usluga Knjižnice

Upišite se online

Za brži i jednostavniji pristup građi i uslugama Sveučilišna knjižnica Rijeka od 1. lipnja 2020. nudi mogućnost online upisa. Potrebno je ispuniti online upisnicu te priložiti potvrdu o plaćanju. Studenti, maturanti te zaposlenici i umirovljenici Sveučilišta u Rijeci prilažu i dokaz o statusu ukoliko žele ostvariti pravo na određenu visinu članarine. Visina članarine utvrđena je cjenikom usluga.

Razgovarajte s knjižničarom na chatu

Imate pitanja o uslugama i prostoru Knjižnice? Trebate pomoć u pretraživanju? Zanima vas dostupnost građe i online izvora? Knjižničari informatori dostupni su na chatu mrežnih stranica Knjižnice od ponedjeljka do petka od 9:00 do 14:00 sati. 

Zatražite tematsko pretraživanje i dostavu dokumenata online

Knjižničari informatori dostupni su za informacijske upite i tematska pretraživanja putem e-maila   informator@svkri.hr. Zahtjev za tematsko pretraživanje možete podnijeti i putem online obrasca Tematsko pretraživanje. Pretraživanja mogu zatražiti samo članovi knjižnice.

Digitalizacija na zahtjev

Korisnicima je omogućena digitalizacija građe na zahtjev (članci koji nisu dostupni online i do 30 str. iz knjige). Skeniranje je moguće zatražiti putem e-zahtjeva Digitalizacija na zahtjev.

Rezervirajte svoje mjesto u čitaonici

Svoje mjesto u čitaonici možete rezervirati putem e-zahtjeva Rezervacija mjesta u čitaonici.

Skip to content
Pitaj me!
Virtualna sova URI