KATEGORIJE

Međunarodna radionica na temu implementacije DIOSI modela

01.06.2022. / vijesti / diosi

Sveučilište u Antwerpenu od 24. svibnja do 25. svibnja bilo je domaćin druge po redu radionice projekta DIOSI (engl. Developing and Implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers) posvećene daljnjem razvoju plana implementacije tzv. DIOSI modela doktorskog studija, u kojem bi se stečene prenosive vještine formalno vrednovale na jednak način kao i one znanstvene. Uzimajući u obzir individualne posebnosti svake partnerske institucije, projektni konzorcij nastoji formirati upute kako ostvariti tranziciju iz postojećih modela doktorskih studija u DIOSI model.  

Tijekom dvodnevne radionice na kojoj su Sveučilište u Rijeci predstavljali predstojnik Doktorske škole prof. dr. sc. Igor Prpić dr. med. te stručna suradnica Doktorske škole Natalija Perković, razmijenjena su iskustva u pogledu mentorstva, supervizije doktorskih studenata te osposobljavanja za otvorenu znanost i otvorene inovacije.

Sveučilište u Rijeci razradilo je i tijekom radionice predstavilo smjernice (eng. DIOSI roadmap) kamo se trenutno nalazi te što želi postići. Posebno je istaknuta jako dobra komunikacija i suradnja s doktorskim studentima, kao i suradnja između Doktorske škole i Ureda za karijere.

Buduće aktivnosti sveučilišnog DIOSI tima bit će usmjerene na skraćivanje vremena studiranja, poboljšavanje kvalitete mentora, unaprjeđivanje znanja i kompetencija o prenosivim vještinama, provođenje dodatnih institucionalnih aktivnosti u smjeru internacionalizacije i mobilnosti, poboljšavanje sustava praćenja i kontrole kvalitete, kao i na uspostavu sustava za praćenje napretka u spomenutim područjima.

Skip to content