KATEGORIJE

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

03.12.2020. / vijesti / o sveučilištu

Povijest Međunarodnog dana osoba s invaliditetom potječe iz 1956. godine, a njegovim obilježavanjem nastoji se postići bolje razumijevanje problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici. Sam dan 3. prosinca dan je međunarodnog poštivanja koji Ujedinjeni narodi promoviraju od 1998. godine.

Sveučilište u Rijeci već godinama Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježava slavljenjem uspjeha studenata i studentica našeg Sveučilišta u protekloj akademskoj godini, što ćemo učiniti i ove godine.

Naime, sukladno provedenom natječaju i prijedlogu Povjerenstva za odabir najuspješnijeg/je studenta/ice s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci, a na temelju odluke od 1. prosinca 2020. godine, za najuspješniju studenticu s invaliditetom u ak. god. 2019./20. odabrana je KARLA PILAT, studentica 1. godine diplomskog sveučilišnog studija Psihologije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Osim kolegice Pilat, i sljedeće prijavljene kandidatkinje zaslužile su priznanja i čestitke za uloženi trud i postignut uspjeh tijekom studija: Lana Jovanović s Filozofskog fakulteta te Rosanda Batinica i Natali Žgomba s Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Budući da ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom ne možemo proslaviti uživo, studenti aktivni u Uredu za studente s invaliditetom SSC-a pripremili su studentski video leksikon u režiji volonterke Ureda Nike Dorčić kako bi pokazali da su studenti s invaliditetom isto tako samo studenti, sa svojim individualnim interesima, željama i posebnostima.

Iskrene čestitke svim studenticama!

Skip to content