KATEGORIJE

Mindfulness kutak u Sveučilišnoj

05.06.2024. / vijesti / studenti

Sveučilišna knjižnica Rijeka predstavlja novi ”Mindfulness kutak” – kutak u kojem se možete opustiti i napuniti baterije. Nalazi se u Znanstvenoistraživačkoj čitaonici i otvoren je od 9:00 do 00:00 radnim danom, subotom od 9:00 do 23:00 i nedjeljom od 9:00 do 20:00 sati. 

Stres je neizbježan dio studentskoga života. Biti student znači da se mnogi po prvi puta odvajaju od obitelji i dolaze u novu sredinu. Također se stvara potreba za uspjehom na fakultetu. Umjerene količine stresa smatraju se pozitivnima i dobra su motivacija. Ipak, u većini se slučajeva radi o velikim količinama stresa, koji mogu ostaviti dugotrajne posljedice na psihičko i tjelesno zdravlje. 

Iako Sveučilišna knjižnica ne može nadomjestiti razgovor sa psihologom i stručnim osobama o problemima koji vam zadaju stres, ona vam može pomoći u opuštanju i njegovanju vašeg mentalnog zdravlja. 

Stoga vas pozivamo da se opustite u našem novom Mindfulness kutku, koji se nalazi na samome kraju Znanstvenoistraživačke čitaonice.

Što sve možete raditi u Mindfulness kutku: 

  • Udobno se smjestite na naše fotelje i čitajte svoju knjigu u miru ili meditirajte.
  • Poslužite se našim knjigama o wellbeingu, njezi mentalnoga zdravlja, meditiranju, sreći, prevenciji stresa, tjeskobe itd.
  • Ponesite slušalice i pomoću QR koda skenirajte poveznicu za kratke meditativne videe.
  • Ako vas ‘puca’ kreativnost, poslužite se našim bojankama za odrasle i bojicama i opustite se.
  • Družite se s kolegama. 
Skip to content