Mjuzikl Cabaret u autokinu

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko Ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice), a ulaznice se prodaju na bjagajni Art-kina, putem platforme ulaznice.hr ili prilikom dolaska na Kinotenk, od 19 sati na dan projekcije.

Antiratni satirični program Autokino na Kinotenku (bivši Tenk na sveučilišnom Kampusu) ovog petka, 9. listopada u 20 sati, donosi kultni Cabaret Boba Fossea.

Dobitnik čak osam oskarovskih kipića, kao i Zlatnog globusa u kategoriji najboljeg filma, Fosseov legendarni mjuzikl iz 1972. godine, s Lizom Minnelli u antologijskoj ulozi, donosi glazbenu priču smještenu u Berlin 1931. godine, pred dolazak Hitlera na vlast. Efektna rekonstrukcija doba pred pobjedu nacionalsocijalizma u Njemačkoj, kroz kabaretske točke u klubu Kit Kat, sjajno i zlokobno korespondira s tada aktualnim političkim zbivanjima.

Kao programski projekt udruge Filmaktiv, Art-kina i Sveučilišta u Rijeci – organiziran u sklopu pravca Doba moći, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Autokino u prostor jakih militarnih odjeka antiratnim satirama nastoji promatrati strahote i apsurde rata i vojnih djelovanja kroz humanističku optiku koja – u trenutnim vremenima društvenih, zdravstvenih i političkih nesigurnosti – nudi refleksiju na svjetsku i europsku povijest s vrlo jasnom kritikom rata i vojnog ustroja.

Zvuk se, kao i u prethodnim izdanjima Autokina, prenosi preko radijske frekvencije 91,6 FM.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice). Cijena ulaznice za Autokino po automobilu iznosi 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba Art-kina), a ulaznice se mogu kupiti na lokaciji Kinotenk, sat vremena prije početka filma ili unaprijed na blagajni Art-kina i putem platforme ulaznice.hr.

Rezervacije ulaznica zaprimaju se od utorka, 6. listopada na ulaznice@art-kino.org ili telefonski putem broja 051/323-261 (jedan sat prije prvog najavljenog programa u danu).

Za rezervaciju ulaznica mole se posjetitelji da napišu ime, prezime i kontakt osobe te registarsku oznaku vozila.

U slučaju jake kiše ili nevremena, projekcija filma se odgađa. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Više potražiti na https://www.art-kino.org/hr/program/ciklusi/autokino-2020

Skip to content