KATEGORIJE

Mobilnost završenih studenata diplomskih studija

24.07.2023. / vijesti / ostalo

Otvoren je Poziv za prijave transnacionalne mobilnosti u zemlje obuhvaćene Strategijom EU-a za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR): Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Grčku, Italiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, San Marino, Srbiju, Sloveniju. Sredstva za financiranje mobilnosti osigurana putem inicijative Mreže jadransko-jonskih sveučilišta, regija, komora i gradova PLUS (AI-NURECC PLUS).

Putem Poziva bit će moguće ostvariti otprilike 27 mobilnosti završenih studenata diplomskih studija (mlađih od 35 godina) u najduljem trajanju od tri mjeseca i to na institucijama u jadransko-jonskog područja, sveučilištima (članovi UniAdriona), gospodarskim komorama (članovi FORUM AIC), gradovima i regijama (članovi FAIC i AIE) u zemljama EUSAIR-a. Dodatno, mobilnost je moguće ostvariti i u Briselu, u Odjelu za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG REGIO).

Mobilnost će se fokusirati na teme pokrivene projektom AI-NURECC PLUS, a to su: kreativne i kulturne industrije, kružno gospodarstvo, održivi turizam i druge teme snažno povezane s EUSAIR makroregionalnom strategijom.

Cilj je Poziva razviti svijest mladih ljudi da su dio EUSAIR-a, utvrditi trenutno stanje i buduće scenarije. Svrhe su mnogobrojne: jačanje međunarodne suradnje između zemalja jadransko-jonske makroregije, promicanje strukturirane mobilnosti i jačanje vještina mladih.

Svaki odabrani kandidat/kinja primit će jednokratni iznos za razdoblje mobilnosti. Također, kandidati/kinje bit će pokriveni osiguranjem.

Rok za slanje prijava je 31. srpnja 2023. godine.

POZIV za AI-NURECC PLUS Transnacionalno iskustvo mobilnosti
Upisni obrazac
Baza hosting institucija

Skip to content