KATEGORIJE

Most suradnje Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Mostaru

23.09.2019. / vijesti / ostalo

Delegacija Sveučilišta u Rijeci  predvođena rektoricom prof. dr. Snježanom Prijić – Samaržija , boravilo je u radnoj posjeti Sveučilištu u Mostaru prilikom čega je održano nekoliko sastanaka. Tom prigodom rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić uručio je rektorici Prijić –  Samaržija plaketu za izniman doprinos razvoju Sveučilišta kroz istaknuti rad na znanstvenom, nastavnom i stručnom polju te širenju ugleda Sveučilišta.

Rektorica prof. dr. sc. Prijić – Samaržija razgovarala je s rektorom prof. dr. sc Tomićem o dosadašnjoj suradnji dvaju sveučilišta, ali i o mogućnostima unaprjeđenja suradnje kako u nastavnom procesu, tako i na području izdavačke djelatnosti, Erasmus projektima, IT segmentu te u znanstveno – istraživačkom području. „Nama je potrebno svako Sveučilište kao prijatelj. U toj sinergiji je naš razvoj i naša budućnost, a u Sveučilištu u Rijeci vidimo našega strateškog partnera“, istaknuo je rektor Tomić.

Na SUM trenutno dolazi 36 profesora iz Rijeke dok je ranije taj broj bio i veći. Suradnja u nastavnom procesu ostvarena je s Filozofskim fakultetom, Medicinskim fakultetom, Fakultetom zdravstvenih studija, Građevinskim fakultetom, Fakultetom prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti, Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike i Pravnim fakultetom.

Rektorica Prijić – Samaržija istaknula je kako je SUM postigao odlične rezultate kroz proces integracije te pohvalila suradnju unutar Rektorskog zbora Republike Hrvatske, ali i vidljiv napredak u radu Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine. „Sveučilište u Mostaru je uz unutrašnje iskorake na svim razinama, napravilo i velike iskorake u međunarodnom obrazovnom procesu“, istaknula je rektorica Prijić – Samaržija te pohvalila inicijativu SUM-a kada je riječ o Rektorskom forum Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana.

Osim sastanka s upravom SUM-a, delegacija je posjetila Filozofski fakultet te Medicinski fakultet gdje je održan sastanak s dekanima i prodekanima biomedicinskih fakulteta o unaprjeđenju suradnje.

Skip to content