KATEGORIJE

Movember na Sveučilištu u Rijeci

17.11.2021. / vijesti / sveučilište i društvo

Movember je pokret u sklopu kojega muškarci diljem svijeta posljednjih 18 godina u studenom odlažu svoje brijače i britvice kako bi do kraja mjeseca s ponosom pokazali svoj brk! Od 2014. i studenti Sveučilišta u Rijeci priključili su se međunarodnom pokretu Movember. Cilj projekta je podignuti svijest o bolestima koje zahvaćaju primarno mušku populaciju. Najviše se pažnje posvećuje karcinomima prostate i testisa te duševnim bolestima. Teži se upoznavanju što većeg broja ljudi s važnošću samopregleda, ali i preventivnih pregleda te odazivanja na razne screening programe. Liječenje u ranijoj fazi rezultira puno boljim preživljenjem te manjim remećenjem kvalitete života.

I ove se godine održava natjecanje „Najbolji brk sveučilišta“ na koje se studenti i djelatnici Sveučilišta prijavljuju slanjem fotografija na Facebook stranicu Movember na Sveučilištu u Rijeci, a u sklopu kojega se od nedavno bira i najbolji lažni, odnosno ženski brk!

Uobičajena je praksa da se 12 najboljih brkova fotografira za kalendar čiji je cilj promicati misao vodilju projekta tijekom cijele godine i time dodatno podignuti svijest i učvrstiti stavove o svemu navedenome. Fotografije svojih brkova možete poslati na Facebook stranicu https://www.facebook.com/MovemberUniRi , a pobjednika će odrediti broj lajkova ispod njegove slike.

Naši dragi sponzori i u ovim, za poduzetnike teškim i izazovnim vremenima, pokazali su spremnost pomoći nam u organizaciji natjecanja pa će tako svih 12 vlasnika najboljih brkova koji će krasiti novi Movember kalendar 2022. biti nagrađeni bogatim poklon-paketima.

Svim se gore navedenim aktivnostima, pokušava doprijeti do studenata i usaditi im navike za život koje bi im taj isti život jednog dana mogle spasiti. Razgovorom o ovim tema želi se stvoriti zdravo društvo u kojem će muškarci moći slobodno govoriti o svojem zdravlju i problemima te se na vrijeme obratiti stručnjacima. 

Samim puštanjem brkova nastoji se izraziti podrškama onima koji se s bolešću već bore čime se stvara široka mreža podrške i solidarnosti, ali i  stvoriti cjelogodišnji podsjetnik na Movember i sve ono za što on stoji!

Ovim putem, još jednom želimo pozvati na sudjelovanje, kako studente tako i sve djelatnike Sveučilišta u Rijeci. Pustite brk ili ga izradite, budite kreativni…

Sudjelujte!

Skip to content